Voeding

De supermarkt is meestal om de hoek als we iets nodig hebben. Onze (koel)kasten liggen vol met etenswaren. Als we een hongergevoel krijgen is het erg gemakkelijk om meteen iets van eten te verkrijgen. Hierdoor eten de meeste mensen tegenwoordig te vaak op een dag. Daarnaast is het voedsel wat we dan eten veelal erg eenzijdig en bewerkt.
Meer dan de helft van de Nederlandse bevolking heeft overgewricht. Hoe we tegenwoordig omgaan met ons lichaam zorgt ervoor dat onze hongerprikkel niet adequaat is, we gaan ‘snacken’ en ’s nachts niet goed herstellen. Hierdoor zorgen ervoor dat ons lichaam uit balans raakt en we verschillende fysieke en geestelijke klachten gaan ervaren.

Het menselijk lichaam is fantastisch in energiemanagement en dat breekt ons op in onze huidige leefstijl. In tijden van overvloed slaan we namelijk energie op in de vorm van vet en we kunnen lange perioden zonder eten. Ieder mens kan ongeveer 3 weken zonder voedsel en leven op zijn reserves.

In de huidige tijd gebruiken we echter maar 1 soort energiesysteem: de verbranding van glucose. Dit komt omdat we gemiddeld elke 2 à 3 uur voedsel in onze mond stoppen. En dit voedsel bevat bijna altijd suikers of koolhydraten. Door deze manier van voeden is ons lichaam ‘vergeten’ dat het ook vetten kan verbranden die we opgeslagen hebben. Terwijl vetten een veel efficiëntere en schonere brandstof zijn voor het lichaam.  Veel mensen slaan wel vet op, maar verbranden het dus niet meer. Hierdoor worden we zwaarder en hebben we moeite om deze kilo’s er weer af te krijgen.

Goede voeding maakt het verschil!

In deze week over voeding gaan wij je leren hoe jij je lichaam het beste kan voeden en weer flexibel kunt worden in je energiesystemen. Als je onze tips en manier van voeden structureel gaat inbouwen in de manier van leven ga je echt verbluffende resultaten merken. Je gaat minder last van energie dips krijgen, je wordt weer flexibel in energiesystemen, je geeft je spijsverteringssysteem meer ‘rust’ en je brein gaat beter functioneren!